Pink čokolada z lešniki z manj sladkorja
SESTAVINE:
* 90 g bele čokolade (brez dodanega sladkorja)
* 3 žličke Pink latte mix
* pest zdrobljenih lešnikov
OPIS POSTOPKA: Na sopari stopimo belo čokolado. Medtem pripravimo modelček (lahko kvadratni pekač) in ga obložimo s peki papirjem (kasneje bomo lažje vzel čokolado iz modelčka). Stopljeni beli čokoladi primešamo 3 žličke Pink latte mixa. Po želji/okusu lahko dodamo več ali manj. Pripravljeno čokoladno mešanico vlijemo v modelček in jo poravnamo. To lahko naredimo tudi tako, da samo rahlo pretresemo modelček in se stopljena čokolada enakomerno razporedi. Potresemo še zdrobljene ali cele lešnike ter malo Pink latte mixa za dekoracijo. Nasvet: Lešnike lahko zamenjate za katerekoli vam ljube oreščke. Dodate lahko tudi suhe brusnice, jagode, maline...kar si vaše borbončice zaželijo. Čokolado ohladimo v hladilniku.
ČAS PRIPRAVE: 10 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)