To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Pilau riž z madras mesno omako

SESTAVINE:pilau-riž
Pilau riž za 4 osebe:
* 1 žlica kokosovega masla/olja
* 4 dcl (dva kozarca) basmati riža
* 2 žlički kurkume
* 2 lovorjeva lista
* 8 celih kardamomov
* 8 klinčkov
* 2 žlički himalajske soli
* 3 kozarci vrele vode


Madras mesna omaka:
* 600 mletega mešanega mesa
* 2 čebuli
* 1 košček (2 cm) svežega ingverja
* 5 strokov česna
* 200 ml paradižnika v koščkih oziroma pelatov
* 1 žlička limoninega soka
* 3 žlice olivnega olja
* 2 žlički himalajske soli
* 1 žlička sladkorja
* mešanica začimb lamb madras (vsebuje: čili v prahu, semena kumine, mleta kumina, mleti koriander, garam masla (mleti cimet, mleti črni poper, mleti klinčki, mleti kardamom), paprika, cimetovo lubje, kardamom, črni poper v zrnu)

OPIS POSTOPKA:
Riž: Stopimo maslo v ponvi. Vmešajmo riž, da vpije maslo/olje. Dodamo začimbe in nato prelijemo z vrelo vodo. Pokrijemo in kuhamo na nizkem ognju 15 minut. Po 15 minutah, ko je riž kuhan iz njega odstranimo lovorjeve liste, klinčke in kardamom.

Omaka: Segrejemo olivno olje in dodamo vrečko začimb številka 1 in cvremo nekaj sekund. Nato dodamo narezano čebulo. Ko čebula lepo porumeni, dodamo narezan česen in nariban svež ingver. Malce popražimo in dodamo mleto meso. Dobro premešamo in nato pokrito kuhamo 20 minut.

Dodamo pelate in vrečko začimb številka 2. Premešamo in dodamo 2 žlički soli, žličko sladkorja in žličko limoninega soka.

Po 2 minutah dodamo 300ml vrele vode in rahlo premešamo, nato kuhamo na nizkem ognju 30-40 minut.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti