Pica iz konopljine moke
TESTO:
* 100 g konopljine moke
* 20 g pirine moke
* dober ščepec soli
* žlica kokosovega masla
* voda po občutku
Omaka:
* 200 ml paradižnikove mezge
* en velik stisnjen strok česna
* mala žlička sojine omake
* mala žlička rdečega balzamičnega kisa (bolj kot je staran, manj ga damo)
* kajenski poper in sol po okusu
POSTOPEK PRIPRAVE: Priprava je povsem enostavna. Testo pripravimo tako zmešamo vse sestavine in jih mešamo in gnetemo dokler ne dobimo gmote, ki je primerna za razvaljanje ali nadaljnjo oblikovanje. Pazimo, da so naše roke pomokane z pirino moko. Ko je testo pripravljeno, ga lahko takoj oblikujemo kot želimo – lahko direktno v pekač ali kot klasično pico, kot vidite na sliki, saj to testo namreč ne vzhaja. Ko je naše testo pripravljeno ga premažemo z omako, ki smo jo pripravili, nato pa obložimo še z ostalimi sestavinami po želji. V tem primeri sem jo obložila z špinačo, ki sem jo le odmrznila in začinila z malo česna v prahu, rumeno papriko, olivami in mandlji, nato pa še posula z origanom, ki je moja najljubša začimba na pici.
RECEPT SESTAVILA: Ksenija Zupanc - Spotted in pink
Komentarji (0)