To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

VIDEO: Pica

S Filipom sva v najini 7. epizodi kuharske oddaje Vesela žlica (video najdeš spodaj) pripravljala Picanjegovo najljubšo jed - pico. 

Glede na to, da je Filip danes prvič v življenju mesil testo … ne, ni mu šlo najbolje.

Resnično ni štekal, kaj mora sploh delati. Ampak glej, fant se mora naučiti, ane da? :)

SESTAVINE za 4 osebe:

* 400 g pirine bele moke
* 1 vrečka oz. 7 g suhega kvasa  (ali svežega)
* 1 žlička sladkorja
* 2 dl mlačne vode
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlička himalajske soli

NADEV:

* 400 g pelatov (lahko jim dodamo tudi nekaj bio ketchupa) Pica
* 3 žličke začimb (origano in bazilika)
* 1 žlička himalajske soli

Klasika
* piščančja prsa
* edamec

Tuna
* tuna (rez olja)
* koruza
* mozarella (v kosu)

Vegi
* 3 siri: parmezan, mozzarella, edamec
* češnjev paradižnik
* bazilika pesto

OPIS POSTOPKA:

1. V vodo primešamo kvas, sladkor in 1 žlico moke. Dobro premešamo in pustimo stati 5 minut.

2. Moko presujemo v posodo, dodamo sol in premešamo. V sredini naredimo luknjico in vanjo dodamo olivno olje ter vodo s kvasom.

3. Sprva premešamo z žlico, nato testo presujemo na pult in dobro zgnetemo, da nastane kepa brez grudic (gnetemo vsaj 5 minut).

4. Testo položimo v pomokano posodo in pokrijemo s čisto servieto. Pustimo, da vzhaja vsaj 1 uro v toplem in temnem prostoru (lahko ga postavimo v eno od kuhinjskih predalov/omar).

5. Vzhajano testo položimo na pomokano površino in ga na rahlo pregnetemo, ter nato razvaljamo na željeno velikost. Testa je približno za en velik pekač. Po želji nato pico obložimo z nadevom in pečemo 25 minut na 175 stopinj.

ČAS PRIPRAVE: 2 h (z vzhajanjem in peko) 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip

Pri pripravi receptov sva uporabila posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti