VIDEO: Pica
S Filipom sva v najini 7. epizodi kuharske oddaje Vesela žlica (video najdeš spodaj) pripravljala njegovo najljubšo jed - pico.
Glede na to, da je Filip danes prvič v življenju mesil testo … ne, ni mu šlo najbolje.
Resnično ni štekal, kaj mora sploh delati. Ampak glej, fant se mora naučiti, ane da? :)
SESTAVINE za 4 osebe:
* 400 g pirine bele moke
* 1 vrečka oz. 7 g suhega kvasa (ali svežega)
* 1 žlička sladkorja
* 2 dl mlačne vode
* 3 žlice olivnega olja
* 1 žlička himalajske soli
NADEV:
* 400 g pelatov (lahko jim dodamo tudi nekaj bio ketchupa)
* 3 žličke začimb (origano in bazilika)
* 1 žlička himalajske soli
Klasika
* piščančja prsa
* edamec
Tuna
* tuna (rez olja)
* koruza
* mozarella (v kosu)
Vegi
* 3 siri: parmezan, mozzarella, edamec
* češnjev paradižnik
* bazilika pesto
OPIS POSTOPKA:
1. V vodo primešamo kvas, sladkor in 1 žlico moke. Dobro premešamo in pustimo stati 5 minut.
2. Moko presujemo v posodo, dodamo sol in premešamo. V sredini naredimo luknjico in vanjo dodamo olivno olje ter vodo s kvasom.
3. Sprva premešamo z žlico, nato testo presujemo na pult in dobro zgnetemo, da nastane kepa brez grudic (gnetemo vsaj 5 minut).
4. Testo položimo v pomokano posodo in pokrijemo s čisto servieto. Pustimo, da vzhaja vsaj 1 uro v toplem in temnem prostoru (lahko ga postavimo v eno od kuhinjskih predalov/omar).
5. Vzhajano testo položimo na pomokano površino in ga na rahlo pregnetemo, ter nato razvaljamo na željeno velikost. Testa je približno za en velik pekač. Po želji nato pico obložimo z nadevom in pečemo 25 minut na 175 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 2 h (z vzhajanjem in peko)
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja in Filip
Pri pripravi receptov sva uporabila posodo znamke Emo in Lekue, ki ju najdeš na Emo-shop.com.
Komentarji (0)