Peklenska rumeno-oranžno-rdeča zelenjava
* 1 buča hokaido cca 1,5 kg
* 3 zelene bučke cca 0,5 kg
* 1-2 rumeni papriki
* 1-2 rdeči papriki
* 3-4 korenčki
1-2 čebuli
1 glavica česn
Začimbe:
* česen v prahu
* poper črni in beli
* čili v kosmičih/lističih in v prahu
* kajenski poper
* kurkuma
* tabasko
* 1-2 žlici temne sojine omake
* 1 dcl olivnega olja
* 2 žlici bučnega olja
OPIS POSTOPKA: Buče narežemo na večje kocke cca 2x2cm, korenje na koleščke, čebulo na kolobarje, česen pa pustimo cele stroke. Vse skupaj damo v večjo posodo in pripravimo preliv. V manjšo skodelico vlijemo 0,5-1 dcl olivnega olja, žlico ali dve bučnega olja, ter žlico ali dve temne sojine omake, odvisno kako slano želimo. Nato v olje in omako natresemo vse začimbe v prahu (koliko je odvisno kako ostro hočemo) in prelijemo po zelenjavi. Zelenjavo dobro premešamo, da se vsa naolji, nato jo pretresemo v pekač in damo v pečico na cca 180 stopinj za dobre pol ure. Pečico ugasnemo in pustimo zelenjavo, da se dokončno zmehča. Postrežemo kot samostojno jed z naribanim parmezanom ali nadrobljeno gorgonzolo, lahko pa je priloga testeninam, rižu ali pa kot žar priloga.
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: M.G.
Komentarji (0)