Pečenka
SESTAVINE za 2 osebi:
* 500g svinjske ribice
* sol
* poper
* timijan
* 2 vejici rožmarina
* leskovačka paprika v prahu
* 2 stroka česna
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Meso operemo in ga osušimo s papirnatimi brisačkami. Na zgornji strani svinjske ribice zarežemo vzorec kare. Vzamemo manjšo kozico v kateri zmešamo 4 žlice olivnega olja, sol, poper, papriko v prahu in timijan po okusu. Na koncu dodamo še drobno sesekljan česen. Vse skupaj dobro premešamo in pustimo stati 10-15 min. Potem pečenko premažemo z marinado in jo dobro vtremo v meso.
Pečenko damo v namaščen pekač, nanjo položimo 2 vejici rožmarina in vse skupaj damo v ogreto pečico na 100 stopinj. Pečemo približno 1 uro na 100 stopinjah, zadnjih 20 minut pa temperaturo povišamo na 200 stopinj da dobimo hrustljavo skorjico. Med pečenjem pečenko večkrat polijemo z lastnim sokom da se ne izsuši.
Namig: Kot prilogo lahko postrežete pečen krompir in zelenjavo, ki jih preprosto dodate v pekač na polovici pečenja pečenke.
ČAS PRIPRAVE: 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja in Lovro
Komentarji (0)