Pečeni polnozrnati peresniki z zelenjavo
SESTAVINE:
* polnozrnati peresniki
* mešana zelenjava
* paradižnik
* paradižnikova mezga
* sveža bazilika,
* himalajska sol, poper
Za polnozrnat bešamel
* 2 žlici olivnega olja
* zvrhana žlica pšenične polnozrnate moke
* 3 dl lahkega mleka (ovseno mleko)
OPIS POSTOPKA: Izbrano zelenjavo prepražimo, dodamo malo paradižnikove mezge in začimbe po okusu (sol, poper, bazilika). Za bešamel segrejemo olje, prepražimo na njem moko in dolivamo mleko (stalno mešamo z metlico, dokler se ne zgosti, cca. 15min). Skuhamo peresnike al dente, saj jih bomo še pekli. Obložimo pekač s peki papirjem, nanesemo tanko plast peresnikov, polijemo s polovico bešamela in polovico omake, dodamo naslednjo plast peresnikov, omako in preostanek bešamela. Na vrh položimo rezine paradižnika. Pečemo v pečici na 200 stopinjah, dokler se ne zapeče, na koncu preden serviramo potresemo z natrganimi listi bazilike.
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Nina Železnik
Komentarji (0)