Pečene testenine s piščancem in zelenjavo
SESTAVINE:
* poljubne testenine (količino prilagodite sami)
* piščančji file
* brokoli
* 2 korenčka
* skodelica graha
* čebula
* olje
* peteršilj
* sol
Bešamel:
* 2 debelejši rezini masla
* žlica (riževe) moke
* 2-3dcl mleka
* muškatni orešček
* sol
* poper
OPIS POSTOPKA: V slanem kropu skuhamo testenine, na olju prepražimo čebulo in piščančje meso, ga solimo in dodamo sesekljan peteršilj. Brokoli natrgamo na manjše cvetove in ga skupaj z grahom za nekaj minut pokuhamo. Korenček olupimo in ga narežemo na trakce. V kozici raztopimo maslo, dodamo žlico moke, premešamo in počakamo, da malo porumeni in se zgosti. Prilijemo mleko, dodamo ščepec soli, poper in muškatni orešček ter kuhamo na šibkem ognju tako dolgo, da se bešamel zgosti. Vmes večkrat premešamo. Kuhane testenine odcedimo, jim dodamo vso zelenjavo in meso ter malo premešamo. Pekač premažemo z oljem, vanj stresemo polovico testenin, prelijemo z bešamelom in stresemo še drugo polovico in prelijemo. Po želji lahko potresemo še nariban sir ali mocarelo. Pečemo na 180 stopinj, toliko časa, da testenine dobijo malo barve in hrustljavo skorjico.
ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Špela Prijatelj
Komentarji (0)