Pečena rdeča pesa
Rdeča pesa ima veliko koristnih hranil, ki imajo veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje. Pripravimo jo lahko na več načinov, najbolj poznana je solata iz rdeče pese.
Meni še ljubša pa je PEČENA rdeča pesa! Je odlična kot topla priloga različnim jedem in ima prav poseben sladkast okus – nekoliko spominja na sladek krompir.
SESTAVINE:
* 500-600g rdeče pese
* ščepec himalajske soli
* 1 žlica olivnega olja
* začimbe po želji: poper, rdeča paprika, timijan, origano, peteršilj
OPIS POSTOPKA:
1. Gomolj dobro operemo, neolupljenega kuhamo v slani vodi, dokler se ne zmehča (približno 45minut)
2. Nato rdečo peso olupimo in razrežemo na manjše kose. Začinimo in dodamo žličko olivnega olja.
3. Segrejemo pečico na 200 stopinj Celzija in pečemo 20minut, da se naredi hrustljava skorjica.
4. Pečeno rdečo peso postrežemo še toplo.
ČAS PRIPRAVE: 1h in 20minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)