Pečena prosena kaša z jabolki
SESTAVINE:
* 2 dl prosene kaše
* 2 jajci
* 4 dl mleka
* 2 jabolki
* 1 žlica masla ali margarine
* 2 žlici medu
* cimet
* rum
* ščepec hmalajske soli
* limonina lupinica
OPIS POSTOPKA: V osoljeno vrelo mleko zakuhamo proseno kašo in kuhamo 10-15 minut. Vmes večkrat premešamo. Ko se kaša kuha, stepemo rumenjaka z maslom oz. margarino in medom. Dodamo še cimet, rum in limonino lupino - po okusu, kakor nam je všeč. Jabolki olupimo in naribamo. Beljaka stepemo v trd sneg. Pečico ogrejemo na 180 stopinj, pekač (manjši: npr. srnin hrbet) pa namastimo. V kuhano ohlajeno kašo najprej vmešamo rumenjakovo maso, nato pa še naribani jabolki. Na koncu na rahlo vmešamo še beljakov sneg. Vse skupaj damo v pekač in pečemo 30 minut. Ko je pečeno malo počakamo, da se ohladi, nato pa zvrnemo na pladenj, razrežemo in....uživamo :)
ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Teja
Malinca Alja
V receptu uporabimo 2 jajci, ki pa jih med postopkom ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake zmešamo posebej, iz beljakov pa stepemo sneg.Tamara Ločnikar
Pozdravljeni!Opazila sem 1 napako, mogoče se motim. V receptu nisem zasledila jajc, v samem postopku pa so.
Želim Vam še naprej tako uspešno delo in tako super recepte!
Lep pozdrav in brez zamere,
Tamara Ločnikar