To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Pečena prosena kaša z jabolki

2

SESTAVINE:Pečena prosena kaša z jabolki
* 2 dl prosene kaše
* 2 jajci
* 4 dl mleka
* 2 jabolki
* 1 žlica masla ali margarine
* 2 žlici medu
* cimet
* rum
* ščepec hmalajske soli
* limonina lupinica

OPIS POSTOPKA: V osoljeno vrelo mleko zakuhamo proseno kašo in kuhamo 10-15 minut. Vmes večkrat premešamo. Ko se kaša kuha, stepemo rumenjaka z maslom oz. margarino in medom. Dodamo še cimet, rum in limonino lupino - po okusu, kakor nam je všeč. Jabolki olupimo in naribamo. Beljaka stepemo v trd sneg. Pečico ogrejemo na 180 stopinj, pekač (manjši: npr. srnin hrbet) pa namastimo. V kuhano ohlajeno kašo najprej vmešamo rumenjakovo maso, nato pa še naribani jabolki. Na koncu na rahlo vmešamo še beljakov sneg. Vse skupaj damo v pekač in pečemo 30 minut. Ko je pečeno malo počakamo, da se ohladi, nato pa zvrnemo na pladenj, razrežemo in....uživamo :)

ČAS PRIPRAVE: 50 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Teja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Alja

V receptu uporabimo 2 jajci, ki pa jih med postopkom ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake zmešamo posebej, iz beljakov pa stepemo sneg.

Tamara Ločnikar

Pozdravljeni!
Opazila sem 1 napako, mogoče se motim. V receptu nisem zasledila jajc, v samem postopku pa so.

Želim Vam še naprej tako uspešno delo in tako super recepte!

Lep pozdrav in brez zamere,
Tamara Ločnikar
Top hiti