Pečen rjavi riž z zelenjavo in vmešanim jajcem

* 80 g dolgozrnatega rjavega riža
* 1 jajce
* polovico srednje velikega pora
* majhen strok česna
* malce mlade čebulice
* zelenjavo po izbiri (npr. por, brokoli, rumeno papriko, stročji fižol, rumeno cukini bučko, koromač)
* sol
* sezamovo olje
* sezamova semena
* nekaj listkov svežega peteršilja
OPIS POSTOPKA: Na poljubno velike kose (jaz sem se odločila za manjše in diagonalno rezane koščke) razrežeš izbrano zelenjavo. Določeno je fino vnaprej pokuhati - na primer brokoli in stročji fižol. Obadva sem na hitro blanširala nato pa sprala pod ledeno mrzlo tekočo vodo, da

Riž naložiš v skledo, potreseš z listki peteršilja, sezamom ter mlado čebulico.
Moj današnji pražen riž je bil zelenjavni. Vsekakor pa ne velja, da je fried rice nujno vegetarijanska jed. Takšen riž pogosto pripravljajo z različnim mesom (svinjino, piščancem) ali z rakci. Nekaj zelenjave pa je vedno več kot dobrodošle. Takšen riž zelo pogosto začinijo z sojino ali ribjo omako, zaradi slanih omak pa zato jedi ni potrebno dodatno soliti.
RECEPT PRIPRAVILA: Katja - Cook, eat and smile
Komentarji (0)