Pasta z zelenjavo
* 200 g češnjevih paradižnikov
* 300 g brstičnega ohrovta
* vejica peteršilja
* 400 g domačih testenin Šili
* 1 ovsena krema za kuhanje
* nariban light sir
* muškatni orešček
* provansalka sol
OPIS POSTOPKA: Na kuhalnik pristavimo lonec z večjo
količino vode. Tik preden voda zavre, jo solimo. V krop stresemo testenine in jih kuhamo 2 minuti manj, kot je označeno na embalaži.
Brstični ohrovt in češnjev paradižnik očistimo, operemo, odcedimo in razpolovimo. Peteršilj sesekajmo na drobno.
Kuhane testenine odcedimo in damo v pekač. Dodamo ovseno kremo, brstični ohrovt, češnjev paradižnik in peteršilj. Po okusu začinimo še s kakšno začimbo. Vse skupaj dobro premešamo in po vrhu dodamo nariban light sir. Jed še 20 minut pečemo na 190 stopinj.
ČAS PRIPRAVE: 15 min + pečenje v pečici
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)