To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Paradižnikova mezga

SESTAVINE:Paradižnikova mezga300x225
* 3kg zrelih paradižnikov
* 1 čebula
* olivno olje
* žlička soli
* 2 žlici sladkorja
* peteršilj
* poper
* bazilika


OPIS POSTOPKA: Letošnje leto smo imeli na vrtu res ogromno paradižnika (obožujem vse kar je povezano s paradižnikom). In ker še nikoli nisem sama poskusila narediti domače paradižnikove mezge, je bila to zame odlična priložnost :)

Paradižnik operemo, olupimo in narežemo na majhne koščke. Najlažje olupimo paradižnike tako, da potem ko paradižnik naberemo, ga pustimo še nekje dva dni zoreti na soncu, da je res sočen in mehak.
Na olivnem olju na hitro prepražimo narezano čebulo. Dodamo na koščke narezan paradižnik in mezgo zavremo. Mezgo kuhamo približno 1 uro na zmernem ognju, vmes nekajkrat premešamo. Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo mezgo in kuhamo še kakšno uro, da se mezga čim bolj zgosti.
Tik pred koncem kuhanja dodamo še sol, sladkor, svež peteršilj, poper in svežo baziliko.
Še vročo paradižnikovo mezgo napolnite v čiste steklene kozarčke in dobro zaprite. Kozarčke zavijte v brisačo in pustite, da se počasi ohlajajo. Preden kozarčke zapremo lahko na vrh nalijemo malo olivnega olja, le ta preprečuje stik z zrakom in ščiti pred mikroorganizmi, predvsem plesni.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri in 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti