Paradižnikova bruschetta
SESTAVINE:
* 1 pest češnjevih paradižnikov
* 2 stroka česna
* 2 žlici olivnega olja
* 1/3 žličke morske soli
* 50g sušenih paradižnikov v olju
* 2 žlici listkov sveže bazilike
* sok 1/4 limone
* ščep popra
* 6 rezin bagete
OPIS POSTOPKA: Paradižnike operemo, prepolovimo in razporedimo po pekaču obloženem s papirjem za peko. Pokapamo z olivnim oljem in potresemo s soljo in nasekljanim česnom. Pečemo v pečici na 200 °C 20-25 minut. Rezine bagete pokapamo z oljem iz sušenih paradižnikov in jih pečemo v pečici zraven paradižnikov 5 minut. Pečene paradižnike zmešamo z narezanimi sušenimi paradižniki, nasekljano baziliko, limoninim sokom ter poprom. Razporedimo po popečenem kruhu in postrežemo.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)