Paella
Gre za rižoto s piščancem, morskimi sadeži in lahko tudi klobaso. Vsakemu kuharju oz. kuharici so na voljo številne možnosti eksperimentiranja. Skrivnost moje paelle pa je mešanica začimb Spicentice za paello, ki so dale rižote tisti pravi okus po paelli. Kar je še najboljše pri tej jedi je to, da se jo lahko pripravi v kar enem loncu.SESTAVINE:
* dvoje piščančjih prsi
* 10 lignjev (brez lovk)
* 1 srednja čebula
* 1 korenček
* 2 stroka česna
* 1 rdeča paprika
* 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
* 850 ml jušne osnove (zelenjavne ali vegetarjanske)
* 300g riža za paello
* 1 limona
* zavitek začimb Spicentice za paello
OPIS POSTOPKA:
1. Čebulo, korenček in papriko narežemo na majhne kocke. Prav tako narežemo piščančja prsa na koščke za en ugriz. Na drobno nasekljamo česen.
2. Čebulo prepražimo na olivnem olju ter nato dodamo piščanca in pečemo 5 minut. Dodamo korenje, česen ter poper in kuhamo še nadaljnjih 5 minut. Večkrat premešamo.
3. Dodamo paradižnikovo mezgo, paella riž in zavitek Spicentice začimb za paello in premešamo.
4. Dodamo jušno osnovo, sol, poper in pustimo kuhati.
5. Zmanjšamo ogenj in kuhamo 10-15 minut ter občasno premešamo.
6. Dodamo na rezine narezane lignje, grah in kuhamo še 5 minut.
ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Ana H.

Komentarji (0)