To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Osvežilna skutna tortica s kokosom in breskvami brez moke

SESTAVINE: Osvežilna skutna tortica s kokosom in breskvami brez moke
Za biskvit:
*180 g kokosove moke
* 4 beljake
* 150 g sladkorja ali 3 žlice naravnega sladila stevia sugar sweet 1:2

Za kremo:
* 500 ml sladke smetane
* 300 g grškega jogurta 
* 500 g pasirane puste skute
* 9 listov želatine - lahko uporabiš tudi agar agar
* 150 g sladkorja ali 3 žlice naravnega sladila stevia sugar sweet 1:2
* 1 strok vanilije
Za breskov pire:
* 5 manjših ali 4 večje breskev
* 3 lističev želatine ali agar agar

OPIS POSTOPKA: Beljake zmlati skoraj do konca, nato vanje stresi sladkor ali sladilo in pretepi do čvrstega snega. V poletni sneg vsuj še kokosovo moko in nežno premešaj. To enostavno pripravljeno maso vlij v pekač premera 22 cm in zalučaj v pečico ter peci 9-11 minut pri 180 stopinjah.
Breskov pire: Tri lističe želatine namoči v hladni vodi. Sočne kroglice olupi, izkoščiči in nareži, nato pa sladkaj po okusu in na srednjem ognju pokuhaj do mehkega. S primerno kuhinjsko napravo jih še vroče spasiraj v pire, h kateremu vmešaš ožeto želatino. Okoli potrpežljivega biskvita zategni obroč za torte, vmes pa zarini papir za peko. Na biskvit lahkotno vlij pire, nato pa vse skupaj vtakni v hladilnik, da se učvrsti.
Krema: Na vrsti je nežna in puhasta krema, ki bo uravnotežila predrzen breskov pire. Grški jogurt in skuto zmešaj skupaj s sladkorjem ali sladilom ter dodaj semena vanilije. Iz smetane ustvari stepeno smetano, katero previdno vmešaš k skutni mešanici. Da bo krema kompaktna, je potrebna še želatina. Namoči jo v vodi, nato pa ožemi in raztopi na nizkem ognju. Z električnim mešalnikom jo hitro vmešaj v kremo. Ko je pire na biskvitu dovolj čvrst, obroč raztegni na premer 24 cm in zopet obdaj s papirjem za peko. Postavi ga tako, da bo biskvit točno na sredini, nato pa vanj nadevaj kremo. Ta bo biskvit s pirejem obdala tako po vrhu kot ob straneh, pri čemer si pomagaj z žličko. Čez en dan (ali vsaj po šestih urah) počivanja v hladilniku je osvežitev skorajda nared! Da bo tortica še malce bolj mikavna, jo po vrhu prekrij s tankimi krhlji dveh breskev

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: midvakuhava

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti