Okus ljubezni
SESTAVINE:
Podlaga:
* 150g mletih mandljev
* 100g mletih lešnikov
* 2 jajci
* 1/2 pecilnega praška (vinski kamen)
* 100g masla
* 2 žlici sukrina (melis)
1. krema:
* 250g mascarpone
* 1dcl sladke smetane
* mala skodelica borovnic
* 3 žlice sukrina (melis)
2. krema:
* 2dcl sladke smetane
* zvrhana skodelica malin
* želatina (bio-lističi) ali agar agar
* 3 žlice sukrina (melis)
3. krema:
* 2dcl sladke smetane
* zvrhana skodelica rdečega ribeza
* želatina (bio-lističi) ali agar agar
* 3 žlice sukrina (melis)
4. krema:
* 4dcl sladke smetane
* želatina fix (bela v prahu) ali agar agar
* malo kokosa
OPIS POSTOPKA: V večji posodi s spiralnim nastavkom na mešalniku zmešamo vse sestavine za podlago (maslo penasto vmešamo). V pekač razporedimo maso, ki jo nato pečemo 15 min na 180°C. Podlago rahlo ohladimo.
1. krema: Z vilico skupaj zmešamo vse sestavine in namažemo podlago.
2. krema: Vse sestavine z vilico premešamo (maline malce pretlačimo) in jih segrejemo v kozici (do vretja). Kremo odstavimo in ko se malce ohladi premažemo torto.
3. krema: Vse sestavine z vilico premešamo (ribez malce pretlačimo) in jih segrejemo v kozici (do vretja). Kremo odstavimo in ko se malce ohladi premažemo torto. Malo kreme pustimo za polnjenje srčkov na vrhu torte.
4. krema: Smetano skupaj z želatino zmiksamo in z njo premažemo torto. Rahlo jo potresemo s kokosom. Srčki: Z zobotrebcem narišemo poljubno število srčkov in z malo žličko iz njih odvzamemo smetano (ki jo uporabimo za popoldansko kavico =) ). V srčke nato previdno dolijemo malinino kremo. Torto nato damo v hladilnik, za najmanj 4 ure (še bolje čez noč).
ČAS PRIPRAVE: Pečenje 15 min + kuhanje krem 15 min + hlajenje cca. 4ure
RECEPT PRIPRAVILA: Sara Kandolf
Komentarji (0)