Odlične kocke iz ajde
* 100 g ajdove kaše
* 100 g masla (kokosovega)
* 5 žlic medu ali javorjev sirup
* 3 jajca
* 20 g kakava
* 10 g rožiča
* 200 g ajdove moke
* 200 g pirine moke
* 1 pecilni prašek
* limonina lupinica
* kandirane pomaranče
* 150 ml mleka (ovseno mleko, kravje mleko, riževo mleko,...) - po potrebi več (odvisno od moke in tega koliko vode še vsebuje kaša). Testo naj bo približno takšno kot za biskvitna peciva.
OPIS POSTOPKA: Ajdo preberemo, operemo in skuhamo v vreli vodi. Ko je kuhana (cca. 15 min), jo odcedimo in ohladimo. Rumenjake in med vmešamo, dodamo maslo, mleko limonino lupinico ter kakav, moko in pecilni prašek. V maso damo še kuhano kašo in kandirane pomaranče. Iz beljakov stepemo trd sneg ter ga rahlo vmešamo v testo.
Zlijemo v pekač ter pečemo 20 minut na 180 stopinj. Pecivo ohladimo.
Po vrhu namažemo z domačo marelično marmelado- lahko jo zamenjavo z medom ali sadjem po izbiri ter preko naribamo temno čokolado ali naredimo čokoladno glazuro.
Resnično zelo okusno in po vrhu vsega še zdravo. Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik
Komentarji (0)