Nizkohidratna tortica brez moke
* 1 žličko instant kave
* 60ml vrele vode
* 200g masla
* 180g temne čokolade (70% ali več)
* 35g kakava
* 4 jajca
* 100g ksilitola
* 180g mandljeve moke
* kakav za posip
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 170 stopinj in pripravimo okrogel pekač (jaz sem uporabil pekač premera 22 cm).
Zavremo vodo in vanjo zmešamo kavo. V drugo posodo damo maslo, čokolado, kakav in kavo, ter na nizkem ognju stopimo. Ves čas mešamo, ko se vse lepo premeša in stopi, odstavimo z ognja in damo na stran da se malce ohladi. Jajčne rumenjake in ksilitol penasto umešamo z mikserjem (približno 5 minut), nato pa še naredimo sneg iz beljakov.
Čokoladno zmes in mandljevo moko zmešamo skupaj z jajčnimi rumenjaki, nato pa dodamo še polovico beljakov - nežno premešamo. Dodamo ostalo polovico in spet zmešamo. Vlijemo v pekač in pečemo 40-50 minut.
Pustimo da se ohladi v pekaču, potresemo s kakavom in postrežemo. Zraven lahko ponudimo sladko smetano zmešano s kakavom.
Hranilna vrednost (brez posipa in brez sladke smetane):
- 4200 kCal
- 100 B, 170 OH, 365 M, 55g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)