Nizkohidratna torta brez glutena
SESTAVINE:
za podlago:
* 100g masla
* 60g temne čokolade
* 60g mandljeve moke
* 30g kakava v prahu
* 2 jajci
* ščepec soli
* 100g ksilitola
* 30g orehov
* vanilijevo aromo
za polnilo:
* 500g posnete skute
* 2 jajci
* 50g ksilitola
* vanilijevo aromo
* 60g sladke smetane
OPIS POSTOPKA: Najprej se lotimo podloge. Maslo in čokolado stopimo v mikrovalovni pečici in dobro premešamo. V manjši posodici zmešamo skupaj mandljevo moko, sol in kakav v prahu. Vzamemo še eno posodico ter v njej zmešamo jajci s ksilitolom ter vanilijevo aromo. Dodamo suhe sestavine ter premešamo, na koncu pa dodamo še zmes s čokolado ter še zadnjič dobro premešamo vse skupaj. Vlijemo v pekač (uporabi manjšega in okroglega, cca. 20cm premera) ter posujemo z orehi. Pečemo na 180 stopinjah, približno 15-20 minut. Robovi morajo biti zapečeni, notranjost je boljša, če je bolj sveža, mehka. Na koncu še ohladimo za 20-30 minut. Pečico nastavimo na 150 stopinj. V večji posodi penasto zmešamo skuto, nato ji dodamo jajci, ksilitol, vanilijevo aromo ter sladko smetano. Miksamo še nekaj časa, da bo zmes bolj rahla. Prelijemo jo čez podlogo, ki smo jo ohladili ter jo damo v pečico za 30-40 minut. Spet, robovi naj bodo pečeni, sredica naj bo malenkost manj pečena. Ko je pečeno, pokrijemo z alu folijo, damo v hladilnik za 3-4 ure. Nato pojemo!
Hranilna vrednost (1 kos od 6): – 500 kCal – 20 B, 25 OH, 35 M, 5g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)