Nizkohidratna rikotina tortica
* 100g masla
* 150g ksilitola
* 1 vanilijev strok
* sok ene limone in ene pomaranče
* 4 jajce
* 230g mandljeve moke
* 300g rikote
* 25g whey bejakovin brez okusa/vanilija
OPIS POSTOPKA: Pečico ogrejemo na 160 stopinj in si pripravimo pekač (jaz sem uporabil okroglega s premerom 22 cm). Maslo, vanilijev strok, sok limone in pomaranče ter polovico ksilitola zmešamo z mikserjem. Mešamo okoli 8-10 minut, da nastane rahla in kremasta zmes. Nato počasi dodamo v maso še jajčne rumenjake, enega po enega. Nato dodamo še mandljevo moko, spet mešamo kakšno minuto, na koncu pa vmešamo še rikoto.
V drugi posodi zmešamo skupaj beljake ter preostanek ksilitola v trd sneg. Z lopatico beljake nežno vmešamo v maso iz druge posode. Nato jo vlijemo v pekač, okrasimo z mandlji in pečemo 40-50 minut. Dobro ohladimo in šele nato pojemo.
Hranilna vrednost:
– 3270 kCal
– 135 B, 150 OH, 245 M, 30g vlaknin
ČAS PRIPRAVE: 60 minut
RECEPT PRIPRAVIL: Jasmin Zorko
Komentarji (0)