Narastek iz ajdove kaše z zelenjavo
Ajdova kaša je sigurno ena izmed najbolj priljubljenih žitaric pri nas doma. To sem tudi že večkrat omenil, zato je tudi na tem blogu skoraj največ objav z ajdovo kašo. Pri kupovanju je potrebno poiskati pravo bio ajdovo kašo, ki se že po videzu loči od navadne ajdove kaše, saj je prava bio ajdova kaša zelene barve oziroma v tem odtenku, navadna pa je rjave barve. Danes predstavljam narastek iz ajdove kaše z zelenjavo, ki ga tudi večkrat naredim kot malico za v službo.
SESTAVINE (za 4 normalne jedce):
* 300 gramov ajdove kaše
* 2 žlici olivnega olja
* 3 mlade čebulice
* 2 stroka česna
* 1 večja ali dve manjši bučki
* 3 korenčki
* 250 gramov češnjevih paradižnikov
* origano, bazilika, himalajska sol in poper
OPIS POSTOPKA: Ajdovo kašo speremo pod vodo in jo nato skuhamo. Ko je kuhana (ne sme se razkuhati) jo odcedimo, da se v času, ko pripravljamo zelenjavo ne razkuha. Čebulico nasekljamo, česen narežemo na tanke lističe, bučke narežemo na četrtine, korenčke na kolobarje, češnjev paradižnik pa na polovičke (lahko tudi četrtine). V većji ponvi na olivnem olju na hitro prepražimo mlado čebulo, ji dodamo česen da zadiši, nato pa dodamo korenček, bučke, paradižnike ter začinimo z origanom in baziliko ter vse skupaj pražimo 1 do 2 minuti. V večji skledi zmešamo ajdovo kašo skupaj z zelenjavo, solimo in popramo, nato pa vse skupaj stresemo v namaščeno ognjevarno posodo oziroma pekač, rahlo potlačimo in v ogreti pečici pečemo 25 minut na 200 stopinjah. Ker v narastku ni veziva (jajca ali sira) je narastek bolj drobljiv, vendar pa se ga da z malo vaje prenesti na krožnik. Pred serviranjem ga pri nas doma še malo potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.
RECEPT PRIPRAVIL: Easy recepti
Komentarji (0)