To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Najboljša fižolova juha

Preprosta kremna fižolova juha odlična za mrzle zimske dni. 

SESTAVINE:    
* 800 g fižola (lahko uporabimo 2 veliki pločevinki fižola)
* malo olivnega olja
* 2 čebuli
* 1 dl vina (rdečega ali belega)
* 1 l vode
* 3 žlice paradižnikove mezge/koncentrata
* 2-3 lovorjeve liste
* poper
* himalajska sol
* origano
* timijan
* peteršilj 

OPIS POSTOPKA: Fižol prejšnji večer namočimo, ter ga skuhamo. Olupimo in drobno sesekljamo čebulo. Če kuhamo fižol iz konzerve speremo pod vodo in odcedimo. V večji lonec vlijemo malo olja, stresemo čebulo, dodamo ščepec soli in na zmernem ognju pražimo, dokler se čebula ne zmehča in razpade. Dodamo fižol, premešamo in zalijemo z vinom. Kuhamo tako dolgo da vino izhlapi, nato pa zalijemo z vodo. Količino vode prilagodimo glede na želeno gostoto juhe. Vmešamo paradižnikovo mezgo in dodamo lovor, poper, origano in timijan. Na zmernem ognju kuhamo približno 15 minut. Odstranimo lovorjeve liste in juhi gladko zmiksamo s paličnim mešalnikom. Juho postrežemo in jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.

ČAS PRIPRAVE: 30 minut + kuhanje fižola 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja 

 

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.

Top hiti