To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Nadevana piščančja prsa z dušenim zeljem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Nadevana piščančja prsa z dušenim zeljem

SESTAVINE: 
* 30 g najmanj en dan starih žemelj
* 2 dl olivnega olja
* 20 g na drobno narezane šalotke
* 50 g na kocke narezanega pora
* 50 g na drobno naribanega korenčka
* nasekljan peteršilj
* timijan
* 1,5 dl sladke smetane
* 2 jajci
* 40 g ostre pšenične moke
* himalajska sol
* poper
* muškatni orešček
* 500 g piščančjih prsi
* svinjska mrežica


Zelje:
* 400 g na rezine in na kocke narezanega rdečega zelja
* 200 g na kocke, ploščice ali na grobo naribano jabolko
* 100 g na drobno narezane šalotke
* 5 g v belem vinu namočenih zlatih rozin
* 1 žlica rjavega sladkorja
* 2 žlici jabolčnega soka
* limonin sok 
* 25 g masla
himalajska sol 
* poper


OPIS POSTOPKA:
Nadevana prsa: Žemlje narežemo na kocke in jih rahlo pomokamo. Posebej na olju na rahlo prepražimo šalotko, por in korenček ter stresemo h kruhu. Dodamo jajca in sladko smetano ter premešamo. Pustimo, da se masa prepoji. Solimo, popramo, dodamo peteršilj, timijan, muškatni orešček ter premešamo. Piščančja prsa razpolovimo, jih posolimo in popopramo. Obložimo jih s kruhovim nadevom in jih zavijemo v svinjsko mrežico. Položimo na pekač s peki papirjem in spečemo v srednje vroči pečici do zlato rjave barve. 


Dušeno rdeče zelje z jabolki in zlatimi rozinami: Na maslu svetlo karameliziramo sladkor. Dodamo čebulo in zelje ter rahlo popražimo. Dodamo jabolčni sok in na rahlo podušimo. Nato dodamo jabolka in limonin sok. Premešamo in zopet rahlo podušimo in če je potrebno dolijemo malo jabolčnega soka. Nato dodamo še vse ostale sestavine, ki jih umešamo v zelje in jed je gotova. Nasvet: rdeče zelje naj bo na ugriz še vedno čvrsto, da čutimo zelje in jabolka na ugriz. Ni potrebno, da jed dušimo do mehkega. Limonin sok ali balzamični kis jed lepo obarvata. Lepo je, če so jabolka narezane, da se lepo vidijo v jedi. 



ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure
RECEPT PRIPRAVILA: Dvor Jezeršek

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti