Nabodala z morskim pridihom
* 250 g kozic
* dve večji bučki
* žlica limoninega soka
* olivno olje
začimbe:
* himalajska sol
* pisani poper
* česen v stroku
* peteršilj
* origano
OPIS POSTOPKA: Kozice operemo, osušimo, začinimo in prelijemo z limoninim sokom (iztisnemo sok iz limone) ter olivnim oljem. Za še boljši okus, lahko kozice pred pečenjem pustimo vsaj 30 minut v marinadi.
Bučki olupimo, narežemo na manjše kose in začinimo s soljo, poprom, origanom (dodamo lahko tudi majaron, baziliko).
Kozice in bučke izmenično napikamo na nabodala in pečemo na žaru približno 5-10 minut.
Poleg si lahko pripravimo še poljubno zelenjavo na žaru in privoščimo skledo domače solate.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut (20 minut priprava, 10 minut pečenje)
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat
Komentarji (0)