Moja tortica
Biskvit:
* 6 jajc
* 6 žlic sukrina
* 3 žlice vode
* 6 žlic pirine moke
Krema:
* 0,5 l -0,75 l ovsenega/kokosovega/riževega mleka
* 4 žlice pirine moke
* 3 žlice masla/margarine brez mleka
* vanili
* vanilijeva aroma
* sladkor sukrin (po okusu)
1. Posebej zmiksamo beljake in posebej rumenjake s sladkorjem in vodo.
2. Rumenjakom dodamo pirino moko, zmešamo z metlico na roke in vmešamo še beljake z metlico – na roke.
3. Spečemo biskvit na 180 stopinj (odvisno od pečice) 30 min.
Krema:
2. Kremo ohladimo, ko je ohlajena dodamo maslo, sladkor vanili, aromo vanili in zmiksamo, da nastane puhasta krema.
Tortico dokončamo:
1. Prerežemo biskvit, ga navlažimo (voda od kompota/še boljše pa je mleko, malo ruma in sladkor).
Komentarji (0)