Mlečni riž z malinino glazuro
SESTAVINE (za 2 osebi):
Mlečni riž:
* 4 dl riževega mleka
* ščep soli
* 100 g polnozrnatega riža
* 20 g kokosovega masla
* 2 žlici kokosovega sladkorja
Malinina glazura:
* 200 g zmrznjenih malin
* 1 žlica kokosovega sladkorja
OPIS POSTOPKA: Riž pod hladno vodo dobro speremo in vodo odcedimo. V loncu zavremo mleko in mu dodamo ščep soli. Ko zavre, zmanjšamo temperaturo in mu dodamo riž. Kuhamo na zmernem ognju dobrih 15 minut, da riževa zrna nabreknejo in riž vmes večkrat premešamo. Ko je riž kuhan, mu dodamo kokosovo maslo in sladkor ter mešamo toliko časa, dokler se maslo popolnoma ne raztopi (okrog 5 minut). Riž odstavimo in se lotimo priprave malinine glazure. Za pripravo malinine glazure potrebujemo zmrznjene maline, ki jih najprej speremo pod tekočo vodo. Maline stresemo v lonec, jim dodamo 2 žlici vode in kokosov sladkor ter rahlo zavremo. Mešanico hitro odstavimo iz ognja. Počakamo, da se maline nekoliko zmehčajo, jih z mešalnikom dobro zmeljemo in nato vse skupaj odcedimo v posodico, da dobimo tekočo glazuro. Le-to prelijemo čez mlečni riž in uživamo.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl
Komentarji (0)