Mlečni riž s pečenimi bananami in kokosom
Za eno osebo:
* 100 g riža (en manjši lonček)
* 1/2 l mleka
* 1-2 zlici rjavega sladkorja (ali kokosovovega sladkorja)
* košček masla (kokosovo maslo/olje)
* malo soli
* 1 manjša banana
* kokosova moka
OPIS POSTOPKA: V mleko damo malo masla, sladkor in sol. Pustimo da zavre, nato zmanjšamo ogenj in v mleko stresemo riž. Kuhamo približno 20 minut in po potrebi dodamo mleko, če imamo rajši redkejši riž. Medtem, ko se riž kuha, banane narežemo na kolobarčke in jih v ponvi na maslu popražimo, da dobijo zlato-rumeno barvo. Na koncu na hitro popražimo še kokos, saj se bo, če ga bomo predolgo pražili, zažgal in uničil našo jed. Ko je riž kuhan mu vmešamo banano in kokos, stresemo v skodelico za kosmiče in lahka ter okusna večerja ali zajtrk je pripravljena.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Lavra Ambroz
Komentarji (0)