Mineštra
SESTAVINE:
* 200g brstičnega ohrovta
* 1 krompir
* 1 korenček
* 1 por
* 1 čebula
* 100g stročjega fižola
* majaron
* peteršilj
* himalajska sol
* poper
* muškatni orešček
* paradižnikova mezga
* pirin polnozrnat zdrob
* olivno olje
OPIS POSTOPKA: Zelenjavo za mineštre lahko poljubno izbiramo, okus pa mineštre pa je veliko boljši, če uporabimo doma pridelano zelenjavo ali pa jo kupimo od lokalnih kmetov. Zelenjavo dobro operemo-olupimo in narežemo na manjše koščke. V posodo damo olivno olje in drobno narezano čebulo ter prepražimo. Nato dodamo narezano zelenjavo. Zelenjavo med občasnim mešanjem pri srednji temperaturi dušimo 5 minut, da se nekoliko zmehča. Zalijemo z 1l tople vode in dodamo kakšen 1 dcl paradižnikove mezge. Ko zavre dodamo še začimbe sol, poper, majaron, peteršilj, muškatni orešček. V pokriti posodi kuhamo tako dolgo, da se zelenjava zmehča. Na koncu dodamo 2 žlici pirinega zdroba za zgostitev in pustimo stati še 5 minut, da zdrob pokuha.
ČAS PRIPRAVE: 45 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana
Komentarji (0)