Miklavževa čokoladna granola
SESTAVINE:
* 1,5 skodelice ovsenih kosmičev
* 0,5 skodelice kokosove moke
* 0,5 skodelice slanih arašidov
* 0,5 skodelice sončničnih semen
* 0,5 skodelice lanenih semen
* 0,5 skodelice nasekljanih lešnikov
* 0,5 skodelice rozin
* 100 g nasekljane temne čokolade (nasekljane)
* 2 žlici kokosovega olja
* 2 žlici medu
* 2 žlici arašidovega masla
OPIS POSTOPKA: Vse sestavine razen rozin premešamo v posodi. V ponvi stopimo 2 zvrhani žlici kokosove maščobe, 2 zvrhani žlici medu in 2 žlici arašidovega masla. Stopljeno maso vlijemo v suho maso in dobro premešamo. Maso razporedimo po pekaču, na katerega predhodno položimo peki papir. Granolo pečemo 20 minut na 180°C. Rozine dodamo 10 minut pred koncem peke, saj se lahko zažgejo. Vmes granolo premešamo, da se lepo zapeče iz vseh strani.
RECEPT PRIPRAVILA: Nives Jakopič
Komentarji (0)