Mesne kroglice z ovseno moko
SESTAVINE:
* 500 g mletega govejega mesa
* 150 g ovsene moke iz ekološke pridelave
* 1 čebula
* 1 strok česna
* 1 jajce
* poper, sol, česen v prahu, domača vegeta
OPIS POSTOPKA: V ponvi prepražimo nasekljano čebulo in česen do zlato rumene barve. Pripravimo posodo, v katero stresemo mleto meso, moko in vse začimbe. V lončku žvrkljamo jajce in ga dodamo ostalim sestavinam, prav tako dodamo prepraženo čebulo in česen. Iz mase z rokami oblikujemo mesne kroglice, ki jih položimo v pripravljen pekač, obložen s peki papirjem ali premazanim z žličko olivnega olja. Pečemo približno 60 minut na 150 ⁰C, vmes kroglice nekaj krat zalijemo z vodo ali govejo juho. Po eni uri temperaturo pečice povečamo na 180 ⁰C za 15 minut, tako da se mesne kroglice hrustljavo zapečejo.
ČAS PRIPRAVE: 1 h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)