Mesne kroglice - s proseno kašo v paradižnikovi omaki, z maslenim pire krompirjem
SESTAVINE:
Mesne kroglice s proseno kašo:
*1 čebula
*strok česna
*himalajska sol
*dve žlici riža
*500g mešanega mletega mesa
*jajce
*majaron
*poper
*mleta rdeča paprika
*peteršilj
*krušne drobtine (po potrebi)
*žlica prosene kaše
Omaka:
*maslo
*olivno olje
*pol čebule
*himalajska sol
*paradižnikova mezga
*majaron
Pire krompir:
*4 krompirji
*himalajska sol
*maslo
*mleko
OPIS POSTOPKA: Za omako najprej na maščobi prepražimo pol čebule, solimo in popramo. Ko čebula postekleni, dodamo paradižnikov koncentrat in zalijemo s paradižnikovo mezgo. Kuhamo 10 minut na srednjem ognju, pokrito. Kuhani paradižnikovi omaki lahko na koncu dodamo nasekljan peteršilj. Mesne kroglice pripravimo v večji posodi. Prepraženo čebulo zmešamo z mletim mesom, proseno kašo, jajcem in začimbami. Dodamo drobtine po potrebi, če je masa premehka. Iz mase v rokah oblikujemo kroglice, ki jih potem popečemo na maščobi in skuhamo v prej pripravljeni paradižnikovi omaki – približno 15 minut. Masleni pire krompir. Krompir olupimo, narežemo na enake dele in kuhamo v slanem kropu. Kuhan krompir odcedimo in pretlačimo. Dodamo 4 žlice masla in 1 dcl mleka, ter tlačimo do gladke mase. Po okusu še dosolimo, popramo.
RECEPT PRIPRAVILA: Iva Džudović - Ljubezniva
Komentarji (0)