To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Mesna lazanja z dodatkom ohrovta

SESTAVINE:
*100g masla
*10 žlic mehke moke
*himalajska sol
*0,5 l mleka
*1 kg mletega mešanega mesa
*2 žlički paprike v prahu
*ščep ali dva majarona
*muškatni orešček
*1 čebula
*1 korenček
*manjša glava ohrovta
*testenine z lazanjo
*250 ml paradižnikove omake
*sir (gauda)
*parmezan

OPIS POSTOPKA:  Lazanja ima več komponent. Sestavljamo jo po slojih. Najprej si pripravimo dušeno mleto meso, ki naj bo sočno. Na maščobi prepražimo čebulo. Solimo in dodamo mleto meso, rdečo papriko, majaron. Narahlo mešamo in zopet dodamo ščep soli. Mešamo. V maso nastrgamo korenje. Pokrijemo s pokrovko in dušimo deset minut. Maso premešamo in dodamo paradižnikov koncentrat, žlico moke. Mešamo do zlato rumene barve. Zalijemo s kozarcem vode in paradižnikovo omako. Pokrijemo s pokrovko in kuhamo do konca. Po okusu solimo.

Medtem, ko pripravljamo bešamel, se v drugem loncu v slanem kropu kuhajo ohrovtovi listi, ki smo jih prej temeljito umili in razrezali na manjše kose.

Za bešamel razpustimo maslo v ponvi in vanj posujemo žlico moke. Mešamo do zlato rumene barve. Zatem zalijemo s kozarcem mleka. Mešamo z metlico. Masa se bo zgostila. Med mešanjem po potrebi zato dodajamo mleko. Masa mora biti tekoča, a ne preredka. Maso solimo in popramo. Obvezno še vanjo med kuhanjem nastrgamo muškatni orešek.

Ko so ohrovtovi listi kuhani, jih temeljito osušimo odvečne vode na listih.

Pripravimo pekač. Dno in spodnji del pekača premažemo z maslom. Dodamo pet žlic paradižnikove omake in jo z žlico premažemo po pekaču. Pokrijemo s testeninami. Nanje dodamo plast mletega mesa in posujemo s sirom. Vlijemo del bešamela. Prekrijemo s testeninami. Nanje položimo vse ohrovtove liste, ki jih prekrijemo s preostankom mletega mesa, bešamelom in ribanim sirom. To plast zaključimo s testeninami, na katere vlijemo preostanek bešamela in paradižnikove omake. Na koncu čez še natrgamo mocarelo, naribamo parmezan. Pečemo v ogreti pečici 20 min na 200 stopinj.

ČAS PRIPRAVE: 1h 30 min
RECEPT PRIPRAVILA:
Iva Džudović - Ljubezniva
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti