To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Mesna lazanja s tortiljami

SESTAVINE:
*12 polnozrnatih tortilj
*riban sir
*ščepec origana
 

Mesni nadev:
*500g mletega mešanega mesa
*kokosovo olje
*pol čebule
*ščepec himalajske soli
*ščepec popra
*2 lovorjeva lista
*ščepec bazilike
*pasiran paradižnik 100g

Bešamel:
*kokosovo olje
*2 žlici pirine bele gladke moke
*2 ščepca česna v prahu (ali nasekljan strok)
*7 dcl mleka
*ščepec himalajske soli
*muškatni orešček (malo, po okusu)
*majhna pest ribanega sira
*žlica kisle smetane

OPIS POSTOPKA:
Mesni nadev: Segrejemo kokosovo olje in prepražimo nasekljano čebulo do zlato rumene barve. Dodamo mleto meso, premešamo in dodamo vse začimbe. Še enkrat dobro premešamo, nato pa na zmernem ognju dušimo 15-20 minut. Dodamo še pasiran paradižnik, dobro premešano in odstavimo ter pustimo, da se ohladi.

Bešamel omaka: Segrejemo olje, dodamo česen in počakamo, da rahlo porumeni nato pa dodamo moko, hitro premešamo in zalijemo z mlekom. Dobro premešamo (najbolje z metlico), da ne nastanejo grudice. Dodamo vse začimbe in počakamo, da omaka zavre. Nato dodamo še kislo smetano in sir ter na zmernem ognju mešamo še približno 2 minuti.

Pekač, v katerem bomo pekli lazanjo najprej po dnu premažemo z malo bešamel omake. Položimo plast tortilj (po potrebi jih razrežemo in sestavimo tako, da je prekrito celotno dno pekača), dodamo mesni nadev (pred tem iz njega odstranimo lovorjeve liste) in za njim še bešamel in riban sir. Nato spet plast tortilj, mesni nadev, bešamel in riban sir. Ponovimo trikrat in zaključimo z bešamelom, ki ga potrosimo s sirom in origanom. Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah.

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti