Mehiške tortilije
SESTAVINE:
Fižol:
* 1 pločevinka rjavega fižola
* 2 žlici olivnega olja
* 1/2 čebule
* 1 strok česna
* 1/2 skodelice pasiranega paradižnika
* Začimbe po okusu (čili v prahu, paprika v prahu, kumin v prahu, sol, poper...)
* Pest peteršilja
Sveža salsa:
* 1 paradižnik
* 1/2 kumare
* 1/2 paprike
* 1/2 stroka sveže koruze (lahko tut iz pločevinke)
* nekaj vejic svežega koriandra / peteršilja
* 1/2 svežega čilija (po želji)
* 1/2 limete / limone
* sol in poper (po okusu)
* Dodatki: Polnozrnate tortilije Svež avokado, “kisla smetana” iz indijskih oreščkov, kokosov / sojin jogurt, svež koriander / peteršilj
OPIS POSTOPKA: V ponvi segrejemo olivno olje in na njem prepražimo nasekljano čebulo. Ko postekleni dodamo nasekljan česen, nato pa še fižol, pasiran paradižnik ter začimbe. Na nizkem ognju kuhamo približno 5 minut, vmes premešamo in po potrebi prilijemo kakšno žlico vode. Za salso narežemo vso zelenjavo in začinimo z limetinim sokom in soljo ter poprom. Tortilije segrejemo v suhi ponvi ali v pečici. Postrežemo jih skupaj z fižolom, svežo salso in dodadki po želji.
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)