Mehiška skleda
SESTAVINE za 1 osebo:
* 1/2 skodelice riža
* 1 polnozrnata tortilja
* 1/2 skodelice kuhane koruze
* 1/2 avokada
* 1/2 limete
* svež koriander
Fižol v paradižnikovi omaki:
* 1/2 skodelice rdečega fižola
* 1/3 rdeče čebule
* 1 strok česna
* 1 žlica olivnega olja
* 1 skodelica pasiranih paradižnikov
* 1/2 žličke mlete paprike
* 1/3 žličke mlete kumine
* ščep soli in popra
Sveža salsa:
* 1 paradižnik
* 1 mlada čebula
* sol in poper
* 1/2 limete
* par listkov sveže bazilike
OPIS POSTOPKA: Riž operemo in skuhamo po navodilih na embalaži. Tortiljo narežemo na trikotnike in pečemo v pečici na 180ºC 5-10 minut (dokler ne porjavijo). Čebulo in česen nasekljamo in popražimo na olivnem olju. Dodamo fižol, pasirane paradižnike in začimbe ter kuhamo 5 minut. V skledi zmešamo narezan paradižnik in mlado čebulo, dodamo svežo baziliko, limetin sok ter sol in poper. V skledo naložimo skuhan riž, fižol, paradižnikovo salso, koruzo, popečeno tortiljo, koščke avokada in svež koriander in limetin sok.
ČAS PRIPRAVE: 20 min
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Čeperlin
Komentarji (0)