To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Masleni piškoti

Masleni piškoti

Praznični čas je najboljši čas za peko maslenih piškotov. Seveda pa se priležejo tudi kadarkoli čez leto. Odlični so ponujeni s skodelico toplega Happy cacao mixa.

SESTAVINE:
* 1 kg pirine bele mehke moke
* 200 g kokosovega sladkorja
* 1 ščepec soli
* 2 zvrhani žlici kisle smetane
* 2 paketka vaniljevega sladkorja
* 1 veliko jajce
* 500 g masla
* naribana lupina ene bio limone
* 10 jedilnih žlic mrzle vode, po potrebi še več
* čokoladne kapljice za peko brez sladkorja Cavalier

OPIS POSTOPKA: Iz take mase dobimo kar veliko piškotov, tako da lahko, če želimo, uporabimo le polovico sestavin. Pri polovični masi namesto enega velikega jajca uporabimo eno manjše.

Najprej v skledo vsujemo moko, dodamo sol, vaniljin sladkor in kokosov sladkor ter dobro premešamo. Potem dodamo jajce, kislo smetano, naribano limonino lupinico in na koncu še maslo, ki naj bo sobne temperature, a še čvrsto.

Potem začnemo gnesti testo, ki mu ves čas postopoma dodajamo vodo, ki naj bo obvezno mrzla. Tesno mora biti na koncu dovolj mehko, da ga lahko razvaljamo in se med valjanjem ne bo preveč drobilo.

Ko je testo zgneteno, ga pokrijemo s kuhinjsko krpo in ga pustimo na sobni temperaturi počivati pol ure. Potem ga razvaljamo na največ 5 mm debeline in z modelčki za piškote iz njega izrežemo poljubne oblike, ki jih lahko okrasimo s čokoladnimi kapljicami. Piškote damo na pekač, na katerega smo pred tem položili papir za peko.

Pečico predhodno ogrejemo na 200 stopinj. Piškote pečemo približno 15 minut oz. tako dolgo, da se nežno obarvajo.

ČAS PRIPRAVE: 1 ura
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Dominika

Želiš oddati svoj recept?
Top hiti