To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Mascarpone kocke

SESTAVINE:Mascarpone kocke300x215
Za biskvit:
* 5 jajc
* 5 žlic sladkorja (jaz sem uporabila kokosov sladkor)
* 5 žlic pirine bele mehke moke
* 2-3 žlice presnega kakava v prahu
* noževa konica pecilnega praška


Za čokoladno karamelo:
* 150ml sladke smetane
* 150g temne čokolade

Za belo kremo:
* 500g mascarpone sirčka

Za poliv:
* 15 žlic mleka
* 3 žlice ruma

OPIS POSTOPKA: Biskvit: Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem, dodamo moko s pecilnim in kakav. Na koncu rahlo z kuhalnico vmešamo še sneg iz beljakov. Maso zlijemo v velik pekač obložen s peki papirjem. Pečemo na 180 stopinjah približno 10 minut.

Čokoladno kremo pripravimo tako, da v smetani počasi (nad vodno kopeljo) talimo čokolado. Pustimo da se malo ohladi.

Pečen in ohlajen biskvit prerežemo na pol (tako, da dobimo 2 manjša dela, ki gresta v mali pekač),
Spodnjo plast navlažimo (zmešamo mleko in rum) in počakamo da se vpije. Čez namaženo 1/2 mascarpone sira. Mascarpone je navadno težko mazljiv, za to ga nanašamo v majhne kupčke po vsem biskvitu. Čez mascarpone premažemo čokoladno karamelo, potem sledi biskvit ki ga spet navlažimo. Na biskvit ponovimo plast mascarpone sira in na vrh še plast čokolade.

Narežemo na majhne kocke (z ostrim nožem, ki ga pomakamo v vročo vodo).

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti