Mars čokoladice
Če te premami želja po sladkem ali pa potrebuješ prigrizek za v službo ali po treningu je to pravi recept zate.
SESTAVINE:
1. plast:
* 130 g oluščenih mandljev
* 100 g namočenih datljev
* 1 velika žlica arašidovega masla
* ščepec soli
* 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta ali vanilijeve paste
2. plast:
*100 g namočenih mandljev
* 1 velika žlica arašidovega masla
* 60 ml mandljevega mleka
* 1 žlica kokosovega olja
Čokoladni preliv:
* 200 g temne čokolade
* malo kokosovega olja
OPIS POSTOPKA: Za Mars čokoladice najprej za nekaj ur namočimo datlje, prav tako si pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Pazimo, da pekač obložimo tako, da je čim manj robov, saj bomo tako imeli manj odpada mase in bomo lahko naredili nekje 7 rezin. Uporabil sem pekač v velikosti 10x24cm Za prvo plast v blender damo vse sestavine hkrati ter vztrajno miksamo tako dolgo, da je zmes homogena. 1. plast je zelo suha, zato večkrat odpremo pokrov blenderja in s kuhalnico potisnemo maso k rezilom. Maso prestavimo v pekač in jo z rokami enakomerno razporedimo po dnu in dobro pritisnemo. Damo v zamrzovalnik za 1h. Za drugo plast najprej stopimo kokosovo olje in ga skupaj z ostalimi sestavinami damo v blender. Maso polijemo po prvi plasti in jo enakomerno razporedimo. Vrnemo v zamrzovalnik za 2h. Masa naj bo zelo dobro ohlajena preden jo razrežemo na rezine in oblijemo s čokolado. Čokolado za oblivanje skupaj z kokosovim oljem stopimo nad parno kopeljo.
ČAS PRIPRAVE: 30 min + 3 ure hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Luka
Komentarji (0)