Mandljev - pirin kruh brez kvasa
SESTAVINE:
* 350 g polnozrnate pirine moke
* 1 ščepec soli (himalajske)
* 15 g olivnega ali lanenega olja
* 1 čajno žličko sode bikarbone
* 150 g mandljev v lističih
* 3 dcl mineralne vode (Radenska)
* oreščki po želji
OPIS POSTOPKA: V večji posodi s kuhalnico zmešamo vse suhe sestavine (moko, sol, sodo bikarbono, mandlje, oreščke) in dodamo olje. Ponovno premešamo in nato postopoma dodajamo svežo mineralno vodo (priporočam uporabo sveže zaprte mineralne vode, saj bo kruh tako veliko mehkejši). Vodo dodajajte po občutku, dokler ne dobite srednje goste mase, ki jo samo vlijete na pekač pripravljen za peko kruha. Pekač lahko obložite s peki papirjem. Na vrh potresete mandlje v lističih in pečete 45 minut na 180 stopinj. Naj vam tekne.
ČAS PRIPRAVE: 10 min + 40 min
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič
Komentarji (0)