Malinino-kakavova tortica
SESTAVINE:
*200 g mletiih mandljev
*200 g datljev
*2 žlici kakava
*3 žlice kokosovega masla
*450 g malin
*500 g mascarponeja ali kreme iz indijskih oreščkov
*2,5 dl kokosove smetane
*50g datljev
*agar agar
*vanilijeva aroma
*temna čokolada s 85% kakava
*maline za okras
OPIS POSTOPKA: Namočene datlje zmiksamo s stopljenim maslom, kakavom in mandlji. Razporedimo po namaščenem tortnem modelu in damo v hladilnik. Mascarpone in maline zmešamo z datljevo pasto (zmiksani datlji z malo vode). Primesšamo agar agar in vanilijevo aromo. Na koncu previdno z žlico vmešamo stepeno smetano. Če želimo vegansko torto naredimo kremo iz namočenih indijskih oreščkov in malo vode. Kremo razporedimo po osnovi. Čokolado stopimo nad paro in jo prelijemo cez torto. Okrasimo z malinami in damo čez noč v hladilnik. Postrežemo s smetano in malinami.
ČAS PRIPRAVE: 1 h + 12 ur
RECEPT PRIPRAVILA: Kristi Tomi
Komentarji (0)