Lososovi zavitki s kremnim namazom
Super glavna jed, ki vas bo nasitila in za sabo pustila odličen okus po dimljenem lososu in kremastem nadevu.
SESTAVINE:
Za testo:
*500g pirine polnozrnate moke
*2 ščepca himalajske soli
*1 kvas v prahu
*3 velike žlice olivnega olja
*2 dcl mlačne vode
Za nadev:
*2 kremna sirna namaza z zelišči (ali pusta skuta z zelišči –cottage cheese)
*400g (2 paketa) dimljenega lososa
*ščepec bazilike
*ščepec česna v prahu
*riban sir
Za premaz in posip:
*1 jajce (razžvrkljano)
*semena po želji (sezam, lan)
OPIS POSTOPKA: V veliko posodo damo moko, sol in olivno olje ter premešamo. V kozarcu zmešamo vodo in kvas ter pustimo stati 2-3 minute, nato pa dodamo v posodo z moko. Dobro pregnetemo in oblikujemo v kroglo. Pustimo v posodi vzhajati vsaj 1 uro. Ko testo dovolj naraste, kroglo prerežemo na dva dela in vsakega posebej razvaljamo ter obrežemo, da dobimo pravokotno obliko.
Najprej testo po celotni površini premažemo z namazom ter posipamo z baziliko in česnom. Nato po celotni površini položimo dimljenega lososa, ki smo ga pred tem narezali na manjše trakce. Po vrhu posipamo želeno količino ribanega sira in zavijemo v zavitek. Zgornji del zavitka na tanko premažemo z jajcem, ki smo ga pred tem razžvrkljali in posipamo s semeni po želji. Isto ponovimo z drugim delom testa, da na koncu dobimo dva zavitka.
Na pekač položimo peki papir, nanj pa oba zavitka in damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200 stopinj. Pečemo približno 45 minut oziroma tako dolgo, da testo dobi lepo zlato rjavo barvo.
Sama sem za prilogo pripravila še domačo francosko solato z grškim jogurtom. Recept zanjo najdeš TUKAJ.
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija
Komentarji (0)