Losos z jajčno omleto

• prib. 60 g file lososa
• 2 čž kisle smetane
• bučno olje
• 2 jajci pašne reje
• por
• mlada čebula
• peteršilj
• trije stroki česna
• kokosovo olje
• začimbe (himalajska sol, rdeča paprika, kajenski poper, …)
OPIS POSTOPKA: Na manjše koščke narežemo peteršilj in česen ter na kolobarje por in mlado čebulo. V segreti ponvici z dodano kokosovo maščobo najprej na zmerni temperaturi prepražimo mlado čebulo in por. Ko posteklenita, dodamo jajčki in začimbe, dobro premešamo ter pražimo še par minut. Medtem v drugi ponvici prepražimo file lososa, ki smo ga predhodno začinili s himalajsko soljo. Na vsaki strani pražimo po 3 minute. Prav tako na kokosovi maščobi prepražimo peteršilj in česen ter ju postrežemo skupaj z lososom. Če želimo, še lahko dodamo kislo smetano in čž bučnega olja za boljši okus. Zraven si seveda postrežemo še s sezonsko solato.
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Sandra Zadravec
Komentarji (0)