Losos z grahovim pirejem
SESTAVINE:
* 2 kosa lososa
* 1 limona
* himalajska sol
* olivno olje
* 3 konzerve graha
* 1 manjši krompir
* poper
* 1 žlica kisle smetane
* 2 stroka česna
OPIS POSTOPKA:
Losos: V posodo za pečenje damo 2 žlici olivnega olja. Nato narežemo 2 limoni na rezine in jih položimo na dno posode. Nanje damo rezine osoljenega surovega lososa (lahko tudi še zamrznjenega) in spet prekrijemo z rezinami limone. Damo v pečico in pečemo na 180 stopinj (malo odvisno od pečice) približno 45 minut.
Grahov pire: krompir narežemo na manjše koščke in ga damo kuhati. Po 5 minutah dodamo še zmrznjen grah in kuhamo dokler ni krompir in grah kuhan. Odcedimo in zmiksamo v multipraktiku. Dodamo še kislo smetano, nasekljan česen, sol in poper ter dobro premešamo. Grahov pire serviramo na krožnik, zraven pa dodamo lososa, ki ga prelijemo z omako, ki je nastala pri pečenju.
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana H.
Komentarji (0)