To je testna trgovina. Naročila, poslana preko te trgovine ne bodo upoštevana in izpolnjena.

30 % popust na vse

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund

 

Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Posebne ugodnosti za tvoj nakup

To je tvoja priložnost za super bonuse in popuste. Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Zavrti kolo in preizkusi srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo 24 ur
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Loparnica z mesom in zelenjavo
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Loparnica z mesom in zelenjavo

SESTAVINE:
Za palačinke: 

* 2 jajci 
* 250 - 300 g pirine moke 
* 4 - 5 dcl mleka
Mesno zelenjavni nadev: 
* 600 - 700 g sveže mletega govejega mesa 
* 250 - 300 g naribanega lahkega sira (max. 25 % maščob) 
* 1 srednje velika čebula 
* 1 čajna žlička pesto čemaža ali 3 stroke česna 
* 3 korenčki 
* 2 gomolja kolerabe 
* 1 por 
* 150 g graha 
* zeliščna sol
* rdeča paprika v prahu 
* kokosovo olje
Preliv: 
* 50 - 100 g pirine moke 
* 1 jajce 
* 2 - 3 dcl mleka 
* 1 čajna žlička pesto čemaža 
* ščepec muškatnega oreška 

OPIS POSTOPKA:
 Iz sestavin za palačinke naredimo testo, ki naj bo nekoliko gostejše kot po navadi. Spečemo palačinke in jih ohladimo. V ponvi prepražimo čebulo, dodamo čemaž ali česen. Ko lepo zadiši, dodamo še mleto goveje meso. Dušimo na zmernem ognju, dodamo mleto rdečo papriko in zeliščno sol. Med praženjem dolivamo vodo in sicer toliko, da nastane nekoliko zgoščena tekstura. Pražimo približno 15 minut. Med tem v vodi rahlo pokuhamo na koščke narezano zelenjavo. Odcedimo. Pripravimo še bešamel omako. V kozici na rahlem ognju segrejemo polovično količino mleka. Drugo polovično količino mleka z mešalnikom zmešamo s pirino moko in jajcem. Tako pripravljeno zmes počasi vlivamo v rahlo ogreto mleko v kozici in z metlico mešamo, da se omaka enakomerno gosti. Dodamo še pesto čemaža in muškatni orešek. Odstavimo. Vzamemo srednje velik pekač, dno s tanko plastjo premažemo s kokosovim oljem. Polijemo prav tako v tanko plastjo bešamel omako. Na tako pripravljeno podlago položimo prvo plast palačink, eno poleg druge tako, da prekrijemo celotno dno. Prelijemo s polovico nadeva. Mesni nadev in kuhano zelenjavo lahko pomešamo, lahko pa ju naložimo ločeno v dve polovici. Po nadevu potremo nariban si in nežno prelijemo z bešamel omako. Postopek ponovimo še enkrat. Sledi še tretja plast palačink, ki je vrhnja. Tudi to plast narahlo prelijemo z bešamel omako in potresemo z naribanim sirom. Tako pripravljeno loparnico damo v pečico, ogreto na 150 ⁰C. Temperaturo pečice počasi dodajamo do 220 ⁰C. ob tem pazimo, da se zgornja plast sira ne zapeče premočno, imeti mora zlato rumeno barvo. Pečemo 35 do 45 minut. Postrežemo po 10 – ih minutah počitka loparnice izven pečice. 

ČAS PRIPRAVE:
 2 h
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti