Limonina torta
Spodnji del torte:
* 140 g arašidov (nepraženi in neslani)
* 30 g dateljnov
* 40 g suhih marelic
* 45 g kokosovega olja
* 1 velika žlica medu
Zgornji del torte:
* 280 g indijskih oreščkov
* 2 limoni
* 40 g masla
* 60 g kokosovega olja
* 1 velika žlica medu
OPIS POSTOPKA:
Spodnji del: v mešalniku zmešamo vse sestavine do gladke in kompaktne mase (maslo predhodno stopimo). Maso razporedimo po pekaču.
Zgornji del: Indijske oreščke namakamo čez noč v vodi. Nastrgamo limonino lupinico, ter iztisnemo obe limoni. Stopimo oba masla ter vse sestavine zmešamo v mešalniku. Ko dobimo fino maso, jo razporedimo po spodnjem delu torte. Posipamo z nastrganim kokosom in okrasimo z rezinami limon.
Nasvet: Komur ni všeč močan okus po limoni, naj uporabi samo eno.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut (brez namakanja oreščkov)
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Budin - Zdrava kuhalnica
Komentarji (0)