Lešnikov kruh
SESTAVINE:
* 220g mleka
* 1 žlica limoninega soka
* 4 žlice olivnega olja
* 117g polnozrnate pirine moke
* 117g bele pirine moke
* 100g lešnikove moke
* 50g ovsenih kosmičev
* 1/ žličke pecilnega praška
* 1 žlička sode bikarbone
* 1 žlička soli
* 2 žlici medu
* malo mleka z premaz in pest ovsenih kosmičev za posip
OPIS POSTOPKA: Mleku dodamo žlico limoninega soka in postavimo na stran za 10 minut. V posodi dobro premešamo vse tri moke, ovsene kosmiče, pecilni prašek, sodo bikarbono, sol. Naredimo jamico in vanjo zlijemo 165g mleka, dodamo olje in med. Premešamo tako, da dobimo testo - če je to presuho, dodajamo preostanek mleka. Testo oblikujemo v kroglo in jo z leseno kuhalnico razdelimo na štiri dele (ne pritisnemo čisto do konca!). Kruh premažemo z mlekom, posujemo z ovsenimi kosmiči in pečemo na 180°C 35-40 min.
Dober tek!
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVIL: Mojca Perdih
Komentarji (0)