Lava piškoti
SESTAVINE:
*200g arašidovega masla
*2 jajci
*40g kokosovega sladkorja
*100g temne čokolade
*30 g kakava v prahu
Nadev:
*arašidovo maslo
*pretlačene maline
OPIS POSTOPKA: Ločiš rumenjak od beljaka. Beljak stepeš v sneg (če obrneš posodo, sneg ne pade). V drugi posodi zmešaš 2 rumenjaka in kokosov sladkor. Z mešalnikom mešaš tako dolgo, dokler ne nastane homogena zmes. Predčasno stopiš čokolado, ki jo nato dodaš k zmesi. Dodaš še arašidovo maslo. Nato vmešaš stepen sneg in dobro premešaš. Na koncu dodaš še kakav v prahu, da nastane gosta zmes. Nato oblikuješ krogljice in s prstom napraviš »jamico«, kamor daš pol žličke arašidovega masla, nato pa še pol žličke pretlačenih malin. Vse skupaj prekriješ še z eno tanko plastjo zmesi, da piškot prekriješ. Po končanem delu daš piškote v pečico in pečeš okoli 10-12 min na 175-180 stopinj.
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto
Komentarji (0)