Lahko in enostavno rožičevo pecivo
SESTAVINE:
* 2 jajci, ločimo beljaka in rumenjaka
* 1/2 skodelice kokosovega sladkorja
* 1 skodelica polnozrnate pirine moke
* 1/2 vrečke vinskega kamna
* ščepec soli
* 1/2 skodelice rožičeve moke
* 1/2 skodelice kokosovega jogurta
OPIS POSTOPKA: Rožičeva moka je na videz podobna kakavu, po okusu pa bolj karameli. Ima obilo vitaminov in vlaknin, zaradi naravno sladkastega okusa pa se odlično obnese pri sladicah- in še količino pravega sladkorja lahko zaradi tega zmanjšamo. Postopek: Beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto vmešamo s sladkorjem in dodamo jogurt ter nato se vse ostale suhe sestavine. Na koncu masi primešamo sneg, predenemo v silikonski pekač (oz.ga obložimo s peki papirjem) in pečemo 35 minut na 180 stopinj. Postrežemo z malinami, kokosovim jogurtom in malo medu.
ČAS PRIPRAVE: 5 minut za pripravo in 35 za peko
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor
Komentarji (0)