Lahka bučkina pita
Enostavna in lahka poletna jed, pripravljena v pol ure.
SESTAVINE:
* 300 g mladih bučk
* 2 mali čebuli
* 1 strok česna
* 2 jajci
* 4 žlice pirine polnozrnate moke
* 75 ml mleka
* 50 ml vode
* malo sira
* mleti poper, olivno olje, himalajska sol
OPIS POSTOPKA: Bučke očistimo, jih narežemo na tanke kolobarje, jih posolimo, damo v cedilo in jih pustimo stati 20min, da spustijo vodo. česen sesekljamo in narežemo čebulo. Pečico segrejemo na 220 stopinj. V skledi zmešamo jajca, moko, mleko in vodo ter v testo vmešamo bučke, nariban sir, česen, čebulo ter zmes malo posolimo in popopramo. Dobljeno zmes vlijemo v pekač in po vrhu malo pokapamo z olivnim oljem. Pečemo 20min oziroma do zlato rjave barve.
RECEPT PRIPRAVILA: Sara Kondolf
Maja kepic
Jaz sem dala 4 jajca potem 100 ml mleka in 75 ml vode pa 10 žlice moke a je preveč. Pa delala sem z belo moko druge nisem imela. Pa je bila kar redka masaMalinca Natalija
Kot navedeno v receptu, je njegova avtorica pito pekla približno 20 minut. Pomembno je, da pita dobi zlato-rjavo barvo, takrat jo lahko vzamemo iz pečice.Lep pozdrav
klara femc razpotnik
Mene zanima koliko časa se peče obsolutno je 20min premalo???klara femc razpotnik
Super recept lahka hrana v tej vročini!!! :)Dusanka Tomic
Recepti so superZlatka Kovač Tušek
Super recept takoj ga bom naredila.Lep dan Zlatka